En iyi yayıncı mikrofonu hangisi diye merak eden içerik üreticileri toplanın! Kusursuz bir yayın yapmak için en iyi yayıncı mikrofonlarını sizler için özellikleriyle birlikte listeledik, yetmedi kendi yorumlarımızla birlikte ilgili mikrofonlar için yapılmış ses kalite testlerini paylaştık!
Ayrıca yeni bir yayıncıysanız en iyi yayıncı kameralarını öğrenmenizi isteriz. Şu an sadece mikrofon alacak olsanız bile daha iyi kameraları öğrenmenizde fayda var. En güncel yayıncı kameralarını listelediğimiz En İyi Yayıncı Kameraları içeriğimize mutlaka göz atmalısınız.
Uyarı: Bu içeriğimizde mikrofon markaları tarafından sponsorluk anlaşmamız bulunmamakta. Sadece öneri kapsamında anlaşmasız ürün reklamı (#reklam) yapılmaktadır. Yasal uyarı için sayfanın en aşağısına kaydırınız.
En İyi Yayıncı Mikrofonu
En iyi yayıncı mikrofonu kesinlikle HyperX Quadcast S ve Steelseries Alias Pro olduğunu söyleyebiliriz. En iyi fiyat performans mikrofonu olarak da Razer Seiren V2 modeli, en iyi orta segment yayıncı mikrofonuysa Audio Technica AT2020 modeli. Peki en ucuz model hangisi? Gelin mikrofon önerilerimize geçelim!
Ayrıca yükselen bir yayıncı olma hedefiniz varsa mutlaka Yayıncı Ekipmanları listemize göz atın. Kusursuz bir yayın sunmanıza gerek olmasa da iyi bir yayıncı olmak için ne gibi ürünlere ihtiyacınız var anlattık.
Başlıklar:
Yayınlarınızda kullanabileceğiniz, oldukça yeterli performansa sahip ancak bir o kadar da ucuz bir model olan Fifine Ampligame A6V modeli, hem şık hem de gayet yeterli bir ses kalitesine sahip. Sizler için hepsini sırasıyla listeleyelim:
Razer Seiren V2 X
⭐⭐⭐⭐⭐(4.5)
En iyi fiyat performans
Detaylı inceleme ve ses kalitesi için tıklayın
Razer Seiren V2 X modelinde yer alan 25 mm kondansatör mikrofon sayesinde, özellikle yüksek frekans aralığındaki ses dalgalarını son derece hassas bir şekilde kaydedebilir.
Yayın yaparken en büyük problemlerden biri; klavye ve fare tıklaması seslerinin yayına iletilmesi. Bu tarz arka plan gürültüsü oluşturan, yan ve arkalardan gelen rahatsız edici sesleri bastırır.
Ayrıca kazara çarpma durumlarına karşılık çıkan yüksek sesli parazitler en aza indirilmiştir.
HyperX Quadcast S
⭐⭐⭐⭐⭐(4.9)
Şık ve en iyi
Detaylı inceleme ve ses kalitesi için tıklayın
Çok yönlü ses algılama özelliğiyle yayın esnasında siz nerede olursanız olun ses kalitesinden asla ödün vermeyen HyperX Quadcast S modeli gürültü önlemede oldukça iyi performans sergiliyor.
Kameralı yayınlarda oda ve masa tasarımı şık olması gerektiğinden dolayı da birçok yayıncı bu yayın mikrofonunu tercih ediyor.
Çok kullanışlı bir mikrofon olan bu modelin pop-filter ile gürültü önlemesiyle birlikte gain ayarlama seçeneğinin de bulunduğunu belirtelim.
Steelseries Alias Pro Kit
⭐⭐⭐⭐⭐(4.7)
Yayın için en iyi
Detaylı inceleme ve ses kalitesi için tıklayın
Tek ve çift PC’li yayınlar yapan yayıncıların ve mikrofonun yanında bir miksere ihtiyaç duyanların bir numaralı tercihi genellikle Steelseries Alias Pro Kit oluyor.
Yapay zeka gürültü engelleme seçeneğiyle gereksiz gürültüleri engelleyebilir ve profesyonel gibi ses düzeyinizi mikser üzerinden ayarlayabilirsiniz.
VR ya da mutfak yayınları yapıyorsanız bu mikrofonun, normal mikrofonlara göre 3 kat daha uzaktan ses algılayabildiğini de belirtelim.
Audio Technica AT2020
⭐⭐⭐⭐⭐(4.4)
En iyi orta segment / Podcast
Detaylı inceleme ve ses kalitesi için tıklayın
Orta segment bir yayıncı mikrofonu arıyorsanız rakiplerine kıyasla daha iyi bir performans sergileyen Audio Technica AT2020 stüdyo mikrofonunu tercih edebilirsiniz.
XLR bağlantı kablosuyla birlikte gelen Audio Technica AT2020 modeli, birçok kişinin yorumlarına göre beklediğinden daha iyi bir ses kalitesine sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Şıklıktan ziyade daha çok kaliteye önem veriyorsanız bu yayıncı mikrofonunu gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Fifine Ampligame A6V
⭐⭐⭐⭐⭐(4.1)
En ucuz / Yeni yayıncılar için
Detaylı inceleme ve ses kalitesi için tıklayın
Yayıncı olma hayalleri içerisinde ilk adımlarınızı atmaya başlayacaksanız en ucuz yayıncı mikrofonunu tercih etmeniz sizin için en iyisi olacaktır.
Yeni yayıncılara göre oldukça iyi bir ses kalitesine sahip olan Fifine Ampligame A6V modeli, aynı zamanda oldukça şık bir tasarıma sahip.
Gürültü engelleme modu oldukça iyi olan bu yayıncı mikrofonunda arka plandaki gürültüleri tamamen kesmek istiyorsanız, mikrofona 5 inç kadar uzak olmanız yeterli.
Razer Seiren Mini
⭐⭐⭐⭐⭐(4.3)
Bonus: En iyi fiyat/performans
Detaylı inceleme ve ses kalitesi için tıklayın
Oldukça ucuza epey kaliteli bir yayıncı mikrofonu bakıyorsanız, bonus olarak sizlere fiyat performans kralı Razer Seiren Mini modelini önerebiliriz.
Oldukça küçük bir boyuta sahip olmasına rağmen kendinden büyük performansa sahip bu yayıncı mikrofonu, arka plan gürültülerini önlemekte oldukça iyi bir performans sergiliyor.
Alan mikrofonundan ziyade, sesi daha dar bir noktadan almasından dolayı mikrofon karşısında yayın yapacaksanız kesinlikle bu modeli tercih edebilirsiniz.
En İyi Yayıncı Mikrofonu Hangisi? – Mikrofon Performansları
En iyi yayıncı mikrofonu şüphesiz Steelseries Alias Pro ve HyperX Quadcast S modeli. Fiyat performans noktasında Razer Seiren V2 modeli bizleri karşılasa da orta segmentte bir mikrofon arayanlar için en iyi tercihse Audio Technica AT2020 modeli.
Eğer yeni yeni yayınlara başlamayı düşünüyorsanız sizlere tavsiyemiz Razer Seiren Mini veya Fifine Ampligame A6V modelleri olacak. Çünkü en iyi başlangıç mikrofon modellerinden ikisi bunlar. Daha prodüksiyonlu ve kendinizden eminseniz listemizden daha iyi mikrofon modellerini tercih edebilirsiniz.
İçeriğimizin üst kısmında en iyi yayıncı mikrofonu modellerinin önemli noktalarını ele almıştık. Şimdi sizler için listelediğimiz yayıncı mikrofonlarını detaylı bir şekilde tekrardan ele alalım.
1. Razer Seiren V2 X
Razer Seiren V2 X modeli, canlı yayın esnasında mikrofon gözükmesin diyenler için oldukça küçük bir tasarıma sahip. Elbette küçük olması, kaliteli olmayacağı anlamına gelmiyor.
Sahip olduğu 25mm kondansatör mikrofon sayesinde özellikle yüksek frekans aralığında, ses kalitesi oldukça iyi diyebiliriz.
Blue switch bir oyuncu klavyesine sahipseniz izleyicileriniz tarafından uyarılmanız oldukça muhtemel. Bir de bu duruma fare tıklamalarınızın eklendiğini düşünün. Razer Seiren V2 X gürültü engelleme olarak oldukça iyi bir performansa sahip.
Ayrıca entegre amortisör ile anlık bir heyecanla mikrofona çarptığınızda endişelenmeniz gereken hiçbir durum yok. Razer Seiren V2 X modeli, kazara çarpma gibi durumlarda da çıkan yüksek sesli parazitleri azaltmakta.
Razer Seiren V2 X modelinin ses kalitesini duymak istiyorsanız, sizler için MerlinPlus kanalının mikrofonu test ettiği bir YouTube videosunu bulduk. Video içerisinde konuya değinilse de aşağıda yer alan videonun ses kaydı tamamen Razer Seiren V2 X modeliyle yapıldığını tekrardan vurgulayalım.
Dilerseniz videonun tamamını izleyebilir dilerseniz de videonun üçüncü dakikasına atlayarak bu yayıncı mikrofonun kalitesi hakkında detaylara erişebilirsiniz.
2. HyperX QuadCast S
Günümüzde online içerik üreticileri ve yayıncıları takip ediyorsanız birçok kişinin HyperX QuadCast S modelini kullandığını görebilirsiniz. Peki kullanmakta haklılar mı? Bu mikrofon yayınlar için yeterli mi?
Aslında bu soruyu sormak bile HyperX QuadCast S modeline saygısızlık olabilir. Ortalama bir fiyata sahip olmasına rağmen muazzam bir ses kalitesine sahip olan bu mikrofon; hem yayıncı hem de normal bilgisayar kullanıcılarının en çok tercih ettiği mikrofonlardan bir tanesi diyebiliriz.
Özellikle gürültü engelleyiciyle birlikte dip sesleri neredeyse tamamen bastıran bu yayıncı mikrofonunda yer alan mikrofonu kapatıp açma özelliği oldukça iyi. Örneğin yayın esnasında hapşırmak bir hayli gürültülü olabiliyor.
Oyun oynarken anlık gelen hapşırma isteğini geri itemeyeceğinize göre HyperX QuadCast S modeli üzerinde yer alan mikrofonu kapatıp açma düğmesiyle anında mikrofonunuzu susturarak yayına giden sesinizi kapatabilir ve rahatlıkla hapşırabilirsiniz. 🙂
Hemen aşağıdaki videodan HyperX QuadCast S modelinin ses kalitesini dinleyebileceğiniz bir YouTube videosu ekledik:
3. Steelseries Alias Pro Kit
Tek seferde, yayın için gerekli olan tüm ses malzemelerini satın almak istiyorsanız Steelseries Alias Pro Kit modelini tercih edebilirsiniz. Ürünle birlikte gelen mikserle ses ayarlarınızı detaylı bir şekilde ayarlayarak kusursuz bir ses kalitesine sahip olabilirisiniz.
Özellikle normal mikrofonlara kıyasla 3 kat daha büyük bir kapsüle sahip olması, VR, mutfak ya da salon yayınları yapanlara göre diyebiliriz.
Bunların yanında tamamen ücretsiz olarak gelen Sonar for Streamers uygulaması ile profesyonel bir yayın paketine sahip olabilmeniz mümkün. Kişisel ses miksajı ayarınızı tamamen sürükle bırak yöntemiyle yapabilir ve yazılım içerisinde yer alan Yapay Zeka (AI) Gürültü Engelleyici seçeneğini açarak yayınınıza gidebilecek gürültüleri tamamen kesebilirsiniz.
XLR bağlantılı bir yayıncı mikrofonu arıyorsanız kesinlikle Steelseries Alias Pro Kit modelini tercih edebilirsiniz. Tıpkı önceki mikrofon modellerinin ses kalitesini paylaştığımız gibi bu yayıncı mikrofonunun da ses kalitesini içeren YouTube videosunu hemen aşağıya bırakıyoruz.
Özellikle Sonar for Streamers uygulaması içerisinde yer alan profillerin ses kalitesini öğrenmek için videoyu 07:30’a sarabilirsiniz.
Ayrıca bu videonun sadece mikrofon incelemesi olduğunu da belirtelim. İlgili videoda mikser yer almıyor ancak sayfamıza eklediğimiz satın alma bağlantısında mikser yer almakta.
4. Audio Technica AT2020
Orta segment bir yayıncı mikrofonu arıyorsanız Audio Technica AT2020 modelini tercih edebilirsiniz. Işıklardan ziyade metalik bir görüntü arayan, aynı zamanda çok da pahalı bir yayıncı mikrofonu olmayan Audio Technica AT2020, XLR bağlantılı bir yayıncı mikrofonu.
Podcast içerikler oluşturmak isteyen birçok kişinin giriş aşamasında aldığı bu mikrofon günümüzde tasarımından dolayı yayıncılar tarafından çok fazla tercih edilmediğini, ancak yine de oldukça iyi bir performansa sahip olduğunu belirtelim.
Şanslısınız ki Audio Technica AT2020 modeli Podcastage tarafından epey iyi bir şekilde incelenmiş. İlgili YouTube videosunu aşağıya bırakıyoruz.
5. Fifine Ampligame A6V
Yayıncılar ve oyuncular için oldukça iyi bir tasarıma sahip olan Fifine Ampligame A6V, yayınlara yeni başlayanların tercih edebileceği en şık ve en ucuz yayıncı mikrofonu olduğunu söyleyebiliriz. Küçük bir mikrofon olmasına rağmen tripoduyla birlikte masada iyice konumlanan bu mikrofon modeli birçok yeni yayıncının tercihi diyebiliriz.
Dağılan ya da karışan kablolardan nefret ediyorsanız bu modelde kablo girişlerinin, mikrofonun arkasında yer aldığını söyleyebiliriz.
Şık bir tasarımın yanında RGB renk desteği bulunan Fifine Ampligame A6V; Windows, Mac, PlayStation, Xbox ve hatta mobil cihazlarda dahi rahatlıkla kullanılabilir olmasından dolayı eğer çok yönlü bir içerik üreticisiyseniz ya da öyle bir içerik üretici olmak istiyorsanız bu yayıncı mikrofonunu tercih edebilirsiniz.
Ayrıca aniden mikrofonu kapatmanız gerektiğinde, mikrofonun üst kısmında yer alan susturma (mute) tuşuna dokunarak yayına giden sesinizi aniden kesebilmeniz mümkün. Ayrıca bu mikrofon Type-C girişe sahip.
16mm boyutundaki kapsülüyle masa üzerinde, kendinize ortalama 10-15 cm uzaklıkta yerleştirdiğinizde oldukça iyi bir ses kalitesine sahip olduğunuz Fifine mikrofon modelinde aynı zamanda sarsılma engelleyici desteği de bulunuyor.
6. Razer Seiren Mini
Oldukça ucuz bir fiyata kaliteli bir markanın mikrofonuna sahip olmak istiyorsanız Razer Seiren Mini modelini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Daha öncesinden Razer kullanmayan birçok kişinin bile Razer ürünleri hakkındaki düşünceleri ortada. Oldukça üst düzey kalitede ürünler üreten Razer, bu konuda da marifetini göstermiş diyebiliriz.
Yayınlarınızı genellikle bilgisayarda ya da sabit bir şekilde masada yapmayı planlıyorsanız Razer Seiren Mini modeli tam olarak size göre diyebiliriz çünkü bu modelde ses daha dar bir alandan iletildiğinden dolayı ses kalitesi neredeyse kusursuz.
Sahip olduğu 14mm yoğunlaştırıcı kapsülü ve düz frekans tepkisi ile mikrofon, sesinizi keskin tizler ve derin alçaklarla dolu muhteşem bir netlikte iletmekte.
Ayrıca minimalist tasarımlar sevenler ve minimal tarzda bir yayıncı mikrofonu arayanlar için üretilen Razer Seiren Mini neredeyse masada yer kaplamayacak kadar küçük diyebiliriz. Elbette bu da, yayın esnasında mikrofona çarpmamak ve küçük masa boyutlarına sahip kişilerde gereksiz alan kaybı yaşamamak açısından oldukça önemli.
Sağlam ve kolay sarsılmayan destek üzerinde bulunan bu mikrofon, sesinizin mükemmel olduğu açıyı ayarlamak için tripod açısını değiştirebilir. Ayrıca standart 5/8 inç vida dişi kullanan bir boom’a ya da doğrudan sehpaya monte edebilirsiniz.
Razer’ın ürün kalitesi demiştik. Bu mikrofonun darbelere karşı ultra dayanıklı olduğunu da belirtelim. Nihayetinde yayıncısınız. Korku oyunu ya da bir FPS oyunu esnasında birden beklenmedik anlar gelişebilir ve eliniz mikrofona çarpabilir.
Bu noktada korkmanıza hiç gerek yok çünkü hem mikrofon oldukça sağlam hem de bu çarpma etkisi yayına gitmeyecek kadar iyi.
USB ile doğrudan cihazlarınıza takarak çalıştırabilmek de oldukça önemli. Dilediğiniz mikser yazılımıyla birlikte ses düzeyini ayarlayabilirsiniz.
Hemen aşağıdan Razer Serien Mini’nin ses kalitesini içeren inceleme videosuna YouTube aracılığıyla ulaşabilisiniz.
Yasal uyarı: En iyi yayıncı mikrofonlarını listelediğimiz içeriğimizde Teknosa’ya yönlendirilen affiliate bağlantıları bulunmakta. Bu bağlantılardan yapılan ve gerekli koşulları sağlayan satın alımlar Hangisi Alınmalı?’ya affiliate komisyonu sağlamaktadır.
Ayrıca ürünler hakkında değişen teknik detaylar ve yaşanabilecek sipariş sorunları Hangisi Alınmalı?’nın sorumluluğunda değildir. Yapılan alışverişler Teknosa üzerinden tamamlandığından Hangisi Alınmalı?’nın konu üzerine herhangi bir yetkinliği bulunmamakta.
Bir yanıt yazın